free hit counter

2018

Ontdek Turkije eens anders... Discover Turkey differently....

antalya_oldcity_map
KaleiciGolf van Antalya

De uitvalsbasis voor de activiteiten van Artemys is Antalya, de hoofdstad van de gelijknamige provincie aan de Turkse Zuidkust.

De stad is schitterend gelegen aan de baai met het Taurosgebergte als spectaculair decor. Ten Westen en ten Oosten van de stad liggen de stranden van Konyaalti en Lara.
De parel van Antalya is evenwel de oude stad, Kaleici, waar u de sfeer treft van het Ottomaanse rijk.
Door inspanningen van het stadsbestuur in samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds wordt dit deel van de stad in oude luister hersteld. In 2008 is geheel Kaleici voorzien van nieuwe, stijlvolle, bestrating.
Dit evenwel zonder het unieke karakter van Kaleici aan te tasten.
In en rond Kaleici biedt Artemys u meerdere verblijfsmogelijkheden.

De laatste jaren profileert Antalya zich meer en meer als cultuurstad. Het jaarlijkse filmfestival wint aan status, het opera en balletfestival in Aspendios behoort tot de wereldtop in zijn soort en het winterfestival ontwikkelt zich tot een trefpunt van topmusici vanuit de hele wereld.

KLIK HIER VOOR EEN DIASHOW VAN KALEICI

Vanuit Antalya reist u makkelijk naar andere delen van Turkije. Low-budget carriers brengen u binnen een uur naar Adana, een uitstekend vertrekpunt voor reizen in het Zuidoosten van Turkije en Hatay.
Vanaf de luchthaven zijn er dagelijks vele vluchten naar Istanboel.
De echte Turkije-reiziger meldt zich bij het busstation (otogar) waar vandaan dagelijks luxe , airconditioned, bussen vertrekken naar alle grotere steden in Turkije.

Uiteraard verzorgt Artemys uw tickets en huurauto tegen de beste prijzen.Naar de website van het Turkse ministerie voor Toerisme,
Klik hier.